OLLI IMMONEN JA JARI RONKAINEN -MIKÄ ONKAAN KANTANNE VÄKIVALTAAN?

  • Olli Immonen
    Olli Immonen
  • Jari Ronkainen
    Jari Ronkainen
  • Aku Louhimies
    Aku Louhimies

YLE:n ja toimittajiensa sananvapautta hallintoneuvoston kautta tehokkaasti valvovista 21 kansanedustajasta pari persua on sitten salaiset, sanaiset arkkunsa avanneet ja vaativat nyt toimittajan eroa, joka on mennyt Britanniassa kertomaan kollegoilleen Louhimiehen toiminnasta jo Suomen lehdistössä uutisoituja tietoja. 

Voisivatko nämä Ylen hallintoneuvostossa toimivat toimittajien sananvapauden jalot persuvalvojat Ronkainen ja Immonen  kertoa julkisesti kantansa myös muillakin työpaikoilla suoritettavaan väkivaltaan ja kiusaamiseen, jota esiintyy työkavereiden kesken kuin myös esimiesten ja alaisten välillä suuntaan jos toiseenkin? 

Mikä edellä mainittujen herrojen kanta on kouluissa esiintyvään kouluväkivaltaan ja -kiusaamiseen? 

Entä mitä mieltä herrat Ronkainen ja Immonen ovat perhe- ja parisuhdeväkivallasta, jonka seurauksena edelleen yli 20 naista tapetaan Suomessa vuosittain puolison tai exän toimesta? 

Kuulisin mielelläni Ronkaisen ja Immosen rehelliset mielipiteet väkivallan käytöstä ja sen hyväksymisestä näin vaalien alla. Suomi on väkivallan kärkimaiden joukossa Euroopassa. Haluatteko Ronkainen ja Immonen vaalia väkivallan käytön ”jaloa” perinnettä jatkossakin täällä puukkojunkkarien luvatussa maassa ja haluatteko, että Suomi keikkuu jatkossakin noilla kyseenalaisilla kärkisijoilla? 

Vai olisiko jo aika tehdä jotakin väkivallan vähentämiseksi? 
Tai tehdä jopa radikaali päätös väkivallan kokonaan pois kitkemiseksi? 

Olisiko jo aika ohjata väkivallan harjoittajat hoitoon, kun itse erittäin harvoin kykenevät väkivaltaansa näkemään, saatikka ymmärtämään väkivaltaista käyttäytymistään. 

Näillä väkivallan tekijöillä on uhreja useasti runsain mitoin ympärillään, jotka eivät uskalla pukahtaakaan saamastaan kohtelusta peläten pahempaa kostoiskua. Uhrit hiljennetään alistamalla, nöyryyttämällä, uhkailuilla, ”tiedossa vielä pahempaa, jos kerrot” -kostoilla.

Väkivallantekijöillä riittää toimintaansa sparraavia kavereita. Väkivallantekijöitä nostatetaan väkivaltaismielisten ja muiden vertaistukijoiden toimesta ja kannustetaan väkivallantekijää samalla jatkamaan valitsemallaan väkivaltaisella tiellä. Näiden sparraajien kannattaisiko myös miettiä ovatko kannustuksillaan tekemässä karhunpalvelusta väkivallantekijälle? 

Immonen ja Ronkainen, rehellisen kannan ilmoittaminen väkivallan hyväksymisestä palvelee äänestäjiä, jotta ”väkivaltaa kannattava kansa sitten tietää” käydä riipustamassa äänensä väkivallan hyväksyville ehdokkaille. 

Rehellisen kannan ilmoittaminen palvelee samoin rauhaiseloa kannattavia äänestäjiä, että ”väkivaltaa vastustava kansa tietää” antaa äänensä vähemmän sotaisille tyypeille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

ovela tapa kolumnistilta yhdistää louhimies ja väkivalta.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Sari Laine ”Sitoutumaton“?

Toimituksen poiminnat