Näytelmä sananvapaudesta, esittää Helsingin käräjäoikeus

  • Näytelmä sananvapaudesta, esittää Helsingin käräjäoikeus

Jo itse Janitskinin oikeudenistuntoa koskevat järjestelyt kertovat sananvapautemme todellisesta tilasta ja paljon.

Merkittävää sananvapautta käsittelevää oikeudenkäyntiä varten oikeudenpuheenjohtaja valitsee käsittelypaikaksi tarkoituksella niin pienen käräjäsalin, että median edustajista/toimittajista osa joutuu jäämään istuntosalin ovien ulkopuolelle. Hieno älynväläys, kertakaikkiaan!

 

Mitä se sananvapauden rajoittaminen käytännössä oikein tarkoittaa? 

Pääministerien, presidenttien, johtavien poliitikkojen vuosikymmeniä jatkuneita yrityksiä vaientaa ja/tai ohjeistaa muun muassa rahahanojen kiristämisuhkauksilla toimittajia ja mediataloja.

Meillä on tabuja, jotka ovat laajasti kansalaisyleisön tiedossa, mutta joista tämän valtakunnan valtamedioiden toimittajat kiltisti ovat vuosikymmeniä vaienneet ja vaikenevat edelleen. Veret seisauttaneet käskyt mediaväelle ovat jostakin peräisin, se on selvää.

 

Ja kansalaiset kiukkuavat, kun eivät Perustuslain 12 § mukaisesti kansanääntään saa julkisesti kuuluville. Olisiko hallituksen aika vaihtaa toimintatapaansa? Olisiko hallituksen jäsenillä jo aika kaivaa vaikut korvistaan, jotta pystyisivät kuulemaan, kuuntelemaan ja jopa keskustelemaan suoraan näiden kiukusta kihisevien kansalaistensa kanssa? Voisiko hallitus jopa teettää perinpohjaisen selvityksen, oikein kaivamalla kaivaa juurta jaksain näistä vihaisista ihmisistä esille ne syyt ja asiat, mitkä meitä täällä ruohonjuurilla oikein jurppii, ja minkälaisten asioiden seurauksena suuret ihmisjoukot ovat todella vihaisia. 

Eipä tietenkään. Kuulemisen sijaan, nämä hallituksen kaikkitietävät valopäät keksivätkin seuraavaksi, että negatiiviset äänenpainot ja sanat pitääkin kaikki vaientaa. Nimetään nämä oppositiopuheet = vihapuheiksi ja joiden puhuminen sitten vaan kielletään. Varsin simppeliä on ajatuksenjuoksu ratkaisujen kehittämiseksi välillä huipullakin.

Hallituksen väki ilmeisesti uskottelee tosissaan ainakin itselleen, että kansan vihantunteet ovat pois pyyhkäistävissä vain ne kieltämällä? Jos yksikertainen kielto toimisi vihan poistamiseksi, miksei se siinä tapauksessa toimisi muihinkin tuntemuksiin? Samaa kiellon asettamissysteemiä hallitus voisi kokeilla myös ihmisten pettymysten, surujen, liiallisten ilontunteiden, masennuksien hoitamiseksi? 

 

Jos joku Janitskin uskaltaa pistää verkkolehden pystyyn kanavaksi, jonka kautta vihaiset kansalaiset saavat vihdoin sanallisesti sauhuta, päästellä ylimääräisiä höyryjään ulos, sanoa edes osan sanottavastaan saaden ajatuksiaan ja ääntänsä kuuluville, niin eikös tämä kanava nimetä välittömästi hallituksen taholta opposition mielipiteitä edustavana mediana valeuutismediaksi. Kun et ole samaa mieltä kanssamme, olet siinä tapauksessa valehtelija ja mielipiteesi ovat valeuutisia. 

Ja kun verkkolehden perustaja saadaan raahatuksi viimein tänne ”oikeudenmukaiseen” kotisuomeen tuomittavaksi, hänet työnnetään syöpää sairastavana vankilaan odottelemaan ns. oikeudenkäyntiä. 

 

Ja kun sananvapausasiaa käsittelevänä oikeudenkäyntinä mainostettu näytelmä viimein pyörähtää Helsingin oikeustalolla käyntiin, niin eikö oikeudenpuheenjohtaja topakasti määrääkin sitten valtaosan median edustajista ulos salista. 

Eihän sitä nyt toimittajien tarvitse nähdä eikä kuulla, mitä siellä salissa sananvapaudesta ja sen rajoittamisesta puhutaan ja tullaan määrämään. Mitä toimittajat sillä tiedolla ylipäätään tekisivätkään? Toimittajat pysykööt hiljaa ja sen kun kirjoittavat niitä juttujaan niinkuin tähänkin saakka, niistä valtion ja hallituksen sallimista aiheista ja siten kuin heitä on etukäteen ohjeistettu.

 

Amen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (164 kommenttia)

Juha Hämäläinen

En tunne Janitskinin kaikkia rikosepäilyjä, mutta hänen oma mediansa synty on vastaus kysyntään ja sille on sijansa liberaalissa markkinataloudessa.

Tarvitaan aina mediaa, jota ei poliittinen korrektius kiinnosta ja jota ei voi ohjailla poliittisen johdon ja muun eliitin toimesta. MV-lehti tarjosi monta täysin totuudellista juttua, joiden julkaisua ei valtamedia edes harkinnut vaan pimitti.

Osaan itse lukea monenlaista mediaa vaivatta. Jokaisen tulee osata. Se tarkoittaa, ettei minuun tee puhtaat roskajutut mitään vaikutusta ja siksi en nyt MV-lehteä pysty minään kansallisena uhkana näkemään.

Janitskinin muut mahdolliset laittomuudet eivät itseäni kiinnosta poliisi ja syyttäjä hoitaa ne, vain laaja sananvapaus on minua kiinnostava asia. Mieluummin liian laaja kuin kuristettu.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

#1

Höpsistä. Yhteiskunta tulee vallan mainiosti toimeen ilman "der sturmer" tyyppisiä julkaisuja. Julius Streicher muuten hirtettiin, että kyllä nämä asiat on otettu vakavasti ennenkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on kaikkein surullisinta kun sekoitetaan sananvapaus ja rasismi, uhkailu ja vihapuhe.

Tämäkin blogi osoittaa sen, että on erittäin hyvä, että Janitski on tuolla oikeudessa, täsätkin oikeudenkäynnistä voi blogisikin oppia jotain.

Toisaalta kun tuon login tekstin lukee, taitaa olla niin, että oppimisen toive on jo menetetty.

Kun ei käsitä, niin ei sitten vaan käsitä.

Tämän vuoksi on MV-lehti, kaikille heille joilla ymmärrys ei vain riitä.

Aulis Saarijärvi

Jos saliputkaan olisivat päässeet toimittajarebeccat, merjat ja jessikat, niin mitään asiaahan ei olisi ulos tullut, vaan sitä "valheellisen oikean tiedon välitystä!"

Oikeus otti jo tilavalinnassaan asenteen, että tämä on "paskakeissi" ja paskakeissin tuomionkin kai aavistaa? Laamanni vielä vahvisti epäilyni kertomalla, että "kaikki on lain mukaan!" Se on ollut aina kaikkialla maailmassa järjestetyn oikeudenkäynnin irvikuvan pelastuslause.

Lisäksi tässä minua on ihmetyttänyt, että kuusi Suomen "johtavaa ja eturivin" juristia oli aluksi jonossa mukana näyttämässä naamaansa ja nimeään. Nyt puolustuksessa on toisenasteen ihmiset. Miksi?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Keitä nuo kuusi juristia ovat? Muistan, että oli Kari Uoti, koska itse häntä suosittelin. Sitten oli joku pitkän linjan rikosjuristi, mutten nimeä muista.

***

Katsoin nyt netistä, niin Uotin lisäksi ainakin Heikki Lampela ja Matti Nurmela Suomessa, Andorrassa sitten omat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Erään semiälyllisenä tunnetun, kaunaretoriikkaa viljelevän nettikirjoittelijan kapeille harteille ovat hänen kannattajansa jo vuosia sovitelleet sananvapauden marttyyrin viittaa ilman mainittavampaa menestystä. Ironista kyllä, Mustamaalauksen Vimma onnistui hujauksessa heittämään sen peräti kahden vihaamaansa "valtamediaa" edustavan oikean journalistin harteille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Janitskinin vangitseminen ennen tuomiota on oikeusvaltioksi kutsutussa maassa häpeä. Mielipidevangeilla pitäisi olla ihmisoikeuksiin erikoistunut juristi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niljake jänistikin ja pakeni Andorraan. Lain pitkä koura yletti sinnekin. Ja samaa virhettä ei tarvitse tehdä toista kertaa.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Oli siellä liuta muitakin syytteitä. Jätetään pois nämä mitkä vain joku yliharras kannattaja voi pitää "mielipidevainona". Kannattajien logiikalla saisin sananvapauden nimissä pakoilla poliiseja rikosten vanhenemiseen asti pistettyäni pystyyn laittoman rahankeräyksen ja -rahapelin, uhkailla, varastaa toisten tekijänoikeuslakien mukaista materiaalia ja päälle harrastaa salassapitovelvollisuuden piirissä olevan tiedon levittelyä.

"Huhtikuussa Helsingin käräjäoikeus vangitsi Janitskinin 12 rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä, mutta tänään alkavilla käräjillä Janitskin vastaa kaikkiaan yli pariinkymmeneen syytteeseen. Häntä epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksista, rahapelirikoksista, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta, useista tekijänoikeusrikoksista, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä törkeästä kunnianloukkauksesta."

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Murha, törkeä pahoinpitely, huumekauppa, kiristys, raiskaus, törkeä raiskaus, kuolemantuottamus, tökeä varkaus" jaa ei ollutkaan. Janitskin parikymmenen syytteen lista ei nyt välttämättä saa aikaan muuta kuin nostamaan kulmakarvoja vaikka jos saivarrellaan niin Suomessa toki kunnianloukkaus voi olla tekoakin pahempi juttu saati talousrikokset ei niin että tämä oikein olisi mutta näin täällä lakia luetaan. Ja ennnekaikkea odotetaan nyt mitkä syytteet menevät läpi ja kun saadaan varmaan tänäänkin ihmetellä uusia oikeuden lappuja jotka Janitski lakia rikkoen nettiin itsestään laittaa (salassapitovelvollisuuden rikkominen)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. On ihmeellistä että tätäkin monitaparikollista joku puolustelee. No oikeudessa puolustaja täytyy tietysti olla, siitähän sille maksetaan ja vaikka olisi itse paholainen niin oikeudenmukainen tuomio tulee. Niin tuli Turun terroristille, ja varmasti tulee myös Janitskinille ja Bäckmannille, kullekin ansionsa mukaan. Saat mitä tilaat vai miten se meni.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kukaan ei puolustele ketään. Kyseessä on vain uusin osa näytelmässä toimittajasomessa jossa mediat puolustavat siilin lailla omiaan , uutisoinnin ovat mielenkiintoisesti muotoiltuja , ja lopulta käteen jää "törkeä ämmä" taikka sitten "söpö", "kohu-Jessi" natopissis".

virallinen versio :

https://yle.fi/uutiset/3-10260971

Bäckmann itse kertoo aiheeta tuoreeltaan :

https://www.youtube.com/watch?v=PTpGSbEcwK4

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #104

Virallinen versio on torellinen. Bäckmann valehtelee aina.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #114

Muista sitten lukea oikeuden pöytäkirjat kun juttu on selvä eli mitä nyt vaikka Bäckmann on kirjoittanut joskus johonkin Facebookin ketjuun keskustellessaan Jessica Aron kanssa ja mikä tuomio siitä sitten tuli tai ei tullut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #118

Ihan käsittämätöntä että persut ottavat Suomivihollisten kuten Bäckman ja Janitskin puolen tässä!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #129

Kyllä. Se on melkein yhtä käsittämätöntä kuin Ylen toimittajan Jessikka Aron työkykyä koetellut ajojahti.

Oikeuskäsittely saattaa tuoda valaistusta tärkeään asiaan. Kyse on perinteisen lehdistön ja tarkoitushakuisen nettisisällön revittelijöiden eron betonoimisesta. Yhtä lailla on kyse siitä, että kohudosenttina tunnettu Johan Bäckman on vuosia suoltanut Moskovan intressejä palvelevaa tarinaa medioihin niin Suomessa kuin Venäjällä.

Bäckman ja MV-lehden perustaja Ilja Janitsikin ovat vastaamassa samassa oikeusjutussa. Jos kaksikko tuomitaan, jäljelle jää poliittinen kysymys siitä, millainen on naapurimaan rooli niin Bäckmanin kuin Janitskinin toimissa.

Paineet ovat kovat. Psyykkaus netissä ei taukoa edes vakavien syytteiden käsittelyn ajaksi. Kunnon journalistien on jatkettava työtään päättäväisesti, pelkäämättä ja nöyristelemättä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #130

Jessika Aron ajojahti on vielä todistamatta. Oli sitä, on sitä tai ei, fakta on se, että Jessika Aro on tällä noussut julkisuuteen, esitelmöinyt trolleista ympäri maailmaa eri seminaareissa, ja ansainnutkin siinä ohessa summan, josta valtaosa toimittajista voi vain haaveilla. Iietysti voi määritellä monin tavoin sen miten työkyky on mennyt ja koska ja millä diagnoosilla ja mistä syystä ja mielenkiintoista nähdä mitä oikeus tästä sanoo. Joku voisi verrata toisenlaisiin ajojahteihin jossa henkilö x on tuomittu somen pikaoikeudenkäynneisssä rasistiksi, homofoobikoksi tms. jonka johdosta saa työstään potkut tms. eli jossa on ilmeinen syy ja seuraus - suhde kun Aron tapauksessa odotamme jännityksellä löytääkö oikeus sellaisen ...

Perussuomalaiset rakastavat totuutta ja minä en kiinnitä huomiota kuka sen sanoo joka on ilmeisen vaikea kohta joillekin ihmisille jotka tuomitsevat vaikka Bäckmanin sitten kaikesta, olemassaolosta, jolloin faktat sun muut ovat yhdentekeviä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #136

Vai on Jessikka Aro noussut julkisuuteen ja oikein pystynyt sillä mynttä lyömään. Ei kuitenkaan ole tunnettuutta sen vertaa saanut, että olisi tullut nimi tutuksi?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Jostain syystä Janitskinin kaltaisen monitaparikollisen puolustelu saa monet liikeelle, samoin ihmeen monien mielestä on ihan okei, että Bäckman tekee Suomelle enemmän vahinkoa kuin Päivi Räsänen kirkolle.

Minusta on vääryys, jos kunnianloukkauksesta ja yrityksestä rajoittaa sananvapautta selviää päiväsakoilla. Tällaisista rikoksista jaellaan Suomessa liian pieniä tuomioita, kuten raiskauksistakin.

Yritys rajoittaa sananvapautta ei ole Bäckmanin toimintaa seuranneille mitään uutta. Kun Sofi Oksanen ja Imbi Paju julkaisivat kirjansa Kaiken takana oli pelko, Julkistamistilaisuudessa Sanomatalossa Helsingin ydinkeskustassa oli yleisöä noin 300 henkeä. Kirjan julkistamistilaisuuden aikana järjestettiin myös pienimuotoiset mielenilmaukset ja vastamielenilmaukset. Johan Bäckmanin Suomen Antifasistisen Komitean mielenilmaus sai taakseen viisitoista henkeä. Apua kohudosentti ja pienen suomalaisen äärijärjestön Suomen antifasistisen komitean Safkan johtaja Bäckman sai Venäjältä. Pahamaineiset Nashi-nuoret kertoivat tulevansa Suomeen osoittamaan mieltään kirjan julkistamisen takia. Nashit on eräänlainen Putin-nuorten järjestö, joka saa rahoitusta ja tukea Kremlistä. Vastapalveluksena Nashit puolustavat kritiikittömästi Kremlin politiikkaa, oli se minkälaista tahansa. Heidän mielestään kirjassa oli unohdettu venäläinen näkökulma kokonaan, koska kirjaan ei oltu huolittu mukaan yhtäkään venäläistä historioitsijaa. Sanomatalon edessä pidettiin vastamielenosoitus, jossa oli kourallinen väkeä.

http://www.sofioksanen.fi/tuhansien-aatteiden-maa/

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Syytteet kuin ennenvanhaan Neuvostoliitossa siis lain mukaisia
mutta poliittisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sen mitä olen Janitskinin tapausta nähnyt, niin siellä ei ole yhtään sellaista syytettä mistä Suomessa normaalisti saisi ehdottoman vankeustuomion.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomessahan on perinteisesti annettu liian lepsuja tuomiota tällaisista rikoksista (kiihottaminen kansanryhmää vastaan, törkeä kunnianloukkaus, toimittajaan kohdistunut vaino, tekijänoikeusrikokset ja laiton rahankeräys). Ei sakkotuomio taida riittää pelotteeksi.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Perinteisen lehdistön aivopesu ja tiettyjen poliittisten liikkeiden jatkuva leimaus mm. Perussuomalaisten rasismi ja fasismi-termittäminen on jatkunut vuoden 2011 vaaleista, osoittaa ettei perinteinen media edes halua yrittää kertoa absoluuttista totuutta. Miten he voivat vaatia samaa muilta, koska eivät itse sitä noudata?

Olisi tietenkin naivia kuvitella, että lehdistö kertoisi vain ja ainoastaan totuuden, koska ihmiset tekevät juttuja ja ne värittyvät. Silti, jos puhutaan muista kuin poliittiseen päätöksentekoon liittyvistä asioista, niin jutut ovat yleensä neutraaleja ja tosi pohjaisia. Politiikkaan liittyvissä asioissa edes yksinkertaisen totuuden (Turun puukottaja oli Islamilainen terroristi) kertominen tuntuu olevan ylivoimaista.

Janitskinin saama käsittely lehdissä on kaukana puolueettomasta. Hänen syyllisyys on jo kerrottu etukäteen satoja kertoja, mikä rikkoo syyttömyysolettamusta, mutta perinteinen media ei tästä välitä. Pahin on silti asioiden, termien ja tapahtuminen tarkoituksellinen sekoittaminen, jotta lukija, joka ei tiedä totuutta, saa kuvan, että Janitskin on todellakin itse herjannut ja solvannut. Näinhän asia ei ole ollut, vaikka Härköset ja muut puolueelliset toimittajat muuta väittävät.

Vaikka tuomio tulee olemaan tuomitseva, niin olette hävinneet tämän taistelun. Ainut tapa on estää Internetin käyttö ja/tai kaikkien väärinajattelijoiden vangitseminen. Oletteko siihen valmiita?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Perinteinen lehdistö taistelee puhemonopolinsa puolesta hyökkäämällä kaikkia niitä vastaan jotka säröttävät tämän hyvä veli/sisarverkoston uskottavuutta ja keskinäistä konsensusta. Tämän säröttämisen ensimmäisiin ja näkyvimpiin kuuluvana edustajana Janitskin on itseoikeutettu maalitaulu. Niinpä kärpäsestä sopii paisuttaa härkänen. Mitään korkeatasoista journalismia MV ei tietenkään edusta, mutta tuollaisena räksyttävänä rakkikoiranakin se toteuttaa tarpeellista roolia, ainakin joten kuten.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Aivan niin, olisi kuitenkin tärkeä ymmärtää, että MV oli enemmin kanava, joka julkaisi koostetusti jo aikaisemmin netissä mm. blogeissa tai FB-sivuilla julkaistuja tietoja. Toisin kuin perinteinen media väittää, niin he eivät luoneet mitään uutisia (vale tai oikeita). Käsittääkseni joku yliopisto on tutkinut uutisointia ja valtaosa oli todenperäistä. Silti perinteisen median valetoimittajat edelleen väittävät kyseistä julkaisua valemediaksi. He ovat itse paljon suurempi vale- ja propagandan lähde, jonka puolueellisuudesta ei ole mitään jäljellä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Jäi vähän epäselväksi, pidätkö hyvänä vai huonona asiana, että perinteisen median "puolueellisuudesta ei ole mitään jäljellä"?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #34

Kirjoitusvirhe tietenkin... puolueettomuudesta ei ole mitään jäljellä. Koska kyse on ns. arvomediasta, joka pyrkii säilyttämään tietyn objektiivisuuden, olisi entistä tärkeämpi, että he kertovat lukijoille faktat. Tässäkään tapauksessa niiden kertominen ei olisi ollut vaikeaa, eikä olisi tarvinnut kertoa itse rikosista. Kunhan vain olisi selittänyt ne asiayhteydet oikein.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Avaa nyt herranjestas vaikka televisio tai radio tai Turun Sanomat tai mikä tahansa laatulehti niin saat tietää mitä on tapahtunut ja tekeillä. Mitään ei pimitetä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #99

Olen kyllä lukenut saman ketjun lehtien juttuja tästä oikeudenkäynnistä se on ristiriidassa todellisuuden kanssa. Jutuissa ei ole kerrottu mistä "herjaukset" ym. koostuvat. Nämä syytökset mm. Aron taholta ovat pelleilyä. Ainut rikos on hänen tuomionsa turhan monta kertaa kertominen ja tietynlainen puolueellinen maalitus narkkariksi, mutta pohjimmiltaan jutut ovat totta. Niiden sävy on ilkeä, mutta tausta on siinä, että palkittua toimittajaa halutaan suojella. En pidä Bäckmanista henkilönä, mutta hyvä yhteiskunta lähtee siitä, että kaikille annetaan puolueeton käsittely. Minusta pronssipatsaan lähettäminen ja termi "söpö-Jessi" eivät ole loukkaavia. Koska näistä ei kerrota jutuissa, on selvä, että totuutta ei haluta ilmi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #131
Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #132

Tässä sinulle mieltä järkyttävä referaatti päivän oikeudenkäynnistä

Bäckmanin kuuleminen:

Syyttäjä Hämäläinen näyttää kirjallista todistetta, joka oli kotietsinnän yhteydessä löydetty Bäckmanin tietokoneelta (sähköpostiviesti Janitskinille 25.2.2016 liittyen Aron huumetuomioon). Bäckman oli pyytänyt Janitskinia julkaisemaan asiakirjan fincrime-sivustolla.

Bäckman myönsi kirjoituksen olevan itsensä lähettämä. Bäckman kertoo sähköpostin olleen ihan normaali juttuvinkki rikosasiassa.

Nyt keskustellaan englanninkielisestä teksistä, joka on löytynyt Bäckmanin tietokoneen työpöydältä. Syyttäjä kysyy, oliko teksti Bäckmanin kirjoittama? Bäckman vastaa ei.

Nyt syyttäjä kysyy vainoamisasiasta. Aro oli aloitteellinen osapuoli yhteydenpidon aloittamisessa. Keskustelun edetessä kummatkin olivat aktiivisia.

Nyt syyttäjä kysyy mitä Bäckman tietää "Venäjän trolliarmeijan laulu- ja soitinryhmä" -facebook-syhmästä?

Bäckman kertoo, että Aron Ylellä julkaisemasta Venäjän trolliartikkeista oli noussut paljon paheksuntaa. Ihmiset olivat pahastuneet siitä, että tavallisia suomalaisia ihmisiä kutsutaan trolleiksi.

Syyttäjä kysyy Bäckmanin roolista po. facebook-ryhmässä. Bäckman vastaa ettei ollut ryhmän perustaja, mutta myöntää kirjoittaneensa ryhmään. Ryhmä oli myös moderoitu.

Otteita Bäckmanin kirjoituksista ryhmässä:
"Kuka on trollin paras ystävä? Se on tietenkin Jessi."
"Trollaati trollaa. Morjens trollisisaret ja -veljet ja Jessi."
"Kohu-Jessin trollijjahti"

Bäckman selvittää miksi on käyttänyt mm. termiä kohu-Jessi. Bäckmanin mukaan vastasi keskustelun ilmapiiriä ryhmässä ja myös vastausta siiihen, että Aro on itse kutsunut Bäckmania kohudosentiksi.

Syyttäjä kysyy toisesta facebook-ryhmästä nimeltään "Venäjän trolliarmeijan kuoro". Bäckman sanoo vastaavia ryhmiä olleen useita eikä hänellä ole muistikuvaa juuri tästä ryhmästä.

Syyttäjä kysyy tietääkö Bäckman tässä ryhmässä julkaistun pilkkalauluja Arosta? Onko Bäckmanilla ollut jotain tekemistä näiden laulujen tekemisen kanssa? Bäckman vastaa ehkä twiitanneensa josku linkin tällaiseen lauluun, mutta että ei ole säveltäjä eikä lauluntekijä.

Nyt keskustellaan Bäckmanin maaliskuussa 2015 Arolle antamasta lahjjasta, pronssisoturipatsaasta. Bäckmanin mukaan Aro oli ollut ilahtunut saamastaan lahjasta. Bäckman, Aro ja Hesarin toimittaja Laura Halminen olivat yhdessä keskustelleet siitä, että voisivat tavata kolmisteen ja keskustella tästä trolliasiasta. Aro ja Halminen ovat olleet luokkatovereita. Aro oli lähtenyt pitkälle lomamatkalle ja sanonut, että tapaaminen voisi järjestyä hänen matkansa jälkeen.

Aron matkan aikana Halminen ja Bäckman olivat tavanneet kaksi kertaa ja keskustelleet ajankohtaisista asioista. Toisella tapaamiskerralla Bäckman oli antanut prossisoturipatsaan (pieni, vain n. 12 cm, Bäckmanilla mukana myös oikeudessa pari kappaletta jos syyttäjä haluaa nähdä) annettavaksi myös Arolle.

Halminen oli laittanut patsaan kirjahyllyynsä ja ottanut siitä kuvan. Myöhemmin netissä oli olllut iloinen kuva, jossa Aro ja Halminen esiintyivät patsaan kanssa.
Facebookissa Bäckman kysyi 27.3.2016 olivatko Aro ja Halminen ilahtuneet lahjasta? Aro oli vastannut karkkipussin kuvalla.

Suomi kysyy Suomi ilman fasismia ry:stä. Bäckman muistelee olleensa joskus yhdistyksen rahastonhoitaja, mutta että yhdistys ei ole enää aktiivinen.

Nyt syyttäjä kysyy Bäckmanin kirjoituksista venäläisissä medioissa. Bäckman sanoo, että tällaisia suomenkielisiä ei ole missään koska nämä ovat käännöksiä. Bäckman sanoo, että häntä on hasstateltu ja että tulkinnat ovat venäläisten toimittajien. Bäckman on haastattelussa sanonut, että "Toimittaja Jessikka Aro on amerikkalais-balttialaisten erikoispalvelujen erityisavustaja."

Bäckman vastaa, että hän on kertonut käsityksenään, että Suomessa kerätään henkilörekisteriä Putinin politiikkaa kannattavista suomalaisista ja trolleista.

Lainaus syyttäjän kirjallisesta todisteesta: "että teleyhtiön lisäksi toimittaja Jessikka Arolla on jo aikaa sitten huomattu olevan yhteyksiä baltialaisiin erikoispalveluihin."
Suomalaisten toimittajien yhteyksistä Viron suojelupoliisiin ei Bäckmanin mielestä ole mitään loukkaavaa, koska tämä on totta ja että suomalaisia toimittajia myös koulutetaan heidän toimestaan. Bäckman sanoo, että jutut on julkaistu vain pienissä venäläisessä nettilehdissä

Artikkelit ilmestyneet pääosin syyskuussa 2014.

Syyttäjän todiste tallenne 10.10.2014 Bäckmanin pitämä esitelmä. Aro oli myös kutsuttu lehdistötilaisuuden, jossa keskustellaan Aron artikkelista. Syyttäjä kertoo, että Bäckman oli tilaisuudessa sanonut, että Aro kerää henkilötietorekisteriä Putinin kannattajista. Bäckman sanoo, että näin juuri on Aron hanketta kuvattu yleisesti Suomessa. Bäckmanin mukaan suomalaisten täytyy kyetä keskustelemaan asioista ilman, että heitä leimataan trolleiksi.

Syyttäjä kysyy olisiko tarpeen kuunnella tallenne tilaisuudesta? Bäckmanin mielestä ei. Syyttäjä kysyy vastaavatko kirjalliset todisteet Bäckmanin lausuntoja? Bäckman vastaa, että kritiikin jälkeen Aro muutti agendaansa ja ryhtyi kertomaan, että ei tutki ihmisiä vaan ilmiötä.

Bäckman kertoo, ettei ole Arosta kirjoittaessaan käyttänyt sanoja CIA, agentti, turvallisuuspalvelun, tiedustelupalvelun palveluksessa. Aro on itse kirjoittanut näistä asioista julkisuudessa.

Syyttäjä kysyy onko Bäckmanilla mitään tekemistä Aron huumetaustaan liitetystä MV-lehden artikkelista? Ei ollut.

Syyttäjä kysyy eikö ole erikoista, että parikymmentä vuotta vanha tuomio julkaistaan pari päivää käräjäoikeudesta saamisen jälkeen MV-lehdessä. Syyttäjä väittää, että kukaan muu ei ole tilannut asiakirjaa käräjäoikeudesta.

Syyttäjällä ei enempää kysyttävää.

Ylen ja Aron asianajaja Kronström aloittaa kysymällä miten Bäckman tiesi, että Janitskin on myös fincrimen kirjoittaja/vastuussa? Bäckman sanoo, että se oli yleisessä tiedossa jo tuolloin.

Nyt Kronström kysyy mistä Bäckman tietää, että Venäjän trolliarmeija -facebookryhmä on lakkautettu. Bäckman vastaa, että oli vaan kirjoittanut siellä ja että näitä ryhmiä on ollut useampia, Venäjämyönteisiä ja -kielteisiä.

Nyt katsotaan jotain todella sotkuista kirjallista dokumenttia, jonka Kronströmin mukaan pitäisi todistaa Bäckmanin kirjoittaneen Janitskinille.

Nyt puhutaan Aron esiintymisestä alfatv:n haastattelussa, jossa Aro kertoi, että suomalaiset huumehoidot ovat tehottomia.

Bäckman oli varoittanut Janitskinia Aron huumeasioista.

Onko bloginne nimi Kohudosentti? Kyllä. Oletteko kutsunut itseänne trolliksi. En. Kronström sanoo, että tähän asiaan vielä.

Kronström kysyy on seuraava Bäckmanin kirjoittama:"Miten menee Mary Goodnight taisit jäädä infosodassa toiseksi." Bäckman vastaa kyllä. Bäckmanin mielestä lauseessa ei ole mitään loukkaavaa.

Pitääkö paikkansa, että Aro oli pyytänyt Bäckmania poistamaan netistä valheelliset väitteensä hänestä? Bäckman sanoi, että Aro oli vaatinut internetiä muokattavaksi hänen tarpeidensa mukaan. Aro oli väittänyt, että hän ei kerää mitään tietokantaa.

Nyt tuomari on tiukkana yleisölle. Yleisö ei saa yskiskellä eikä naureskella, on viimeinen varoitus. Jos yskittää, täytyy mennä ulos salista.

Kronström väittää, että Bäckman on toimittanut useita "vinkkejä" Janitskinille, jotka Bäckmanin mielestä olisi hyvä julkaista MV:ssä.

Janitskinin asianajaja Koivu aloittaa kysymällä Bäckmanilta tarkentavasti milloin Aro oli kirjoittanut facebookiin siitä, että hän on saanut valtavasti palautetta artikkeliinsa verkkokeskusteluja sabotoivista Putin-trolleista. Aron irtisanomista Yleltä oli toivottu, puhelin oli soinut iltaan asti, oli huudettu jne. jne. (16.9.2014)

Arosta oli tehty useita kanteluita siitä, että hän kerää laitonta tietokantaa, asiasta oli varmasti myös kanneltu työnantajalle Ylelle.

Kronström kysyy onko Bäckman käyttänyt Arosta sanaa "Natopissis"? Bäckman vastaa, että Aro oli itse sanonut naureskellen Radio Helsingin haastattelussa, että hänestä käytetään netissä sanaa "Natopissis". Tämän jälkeen Bäckman oli muutaman kerran käyttänyt tätä termiä netissä.

Vielä Kronström kysyy Bäckmanin roolista Venäjän trolliarmeija -facebookryhmässä.

Nyt loppui Bäckmanin kuuleminen. Seuraamuskannanotto torstaina loppulausuntojen yhteydessä. Nyt lounastauko. Jatkuu 12.30.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #134

"Nyt tuomari on tiukkana yleisölle. Yleisö ei saa yskiskellä eikä naureskella, on viimeinen varoitus. Jos yskittää, täytyy mennä ulos salista."

Oikeussalissa on varmaan ollut todella hauskaa yleisöllä, ihan kuin oltais jossain 60-luvun neuvostoliitossa. Mitähän tämäkin näytösoikeudenkäynti tulee maksamaan kokonaisuudessaan ja joka vielä rahoitetaan velkarahalla?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Mutta eihän siitä ole. Aamulehti, Satakunnan Kansa, Uusi Suomi ja Turun Sanomat olivat ennen kaikki kokoomuksen lehtiä, nyt ne ovat ainakin muodollisesti sitoutumattomia. Pääkirjoituksista kokoomuslaisuus kyllä välillä pilkahtaa. Toisaalta jos puolueellista mediaa tulee ikävä, suosittelen kanavia Russia Today ja Fox. Molemmilla on ketunhäntä kainalossa ja sormet ristissä. Tosin eräiden medialukutaito näkyy olevan sitä luokkaa, että huomaavat valehtelun vain siitä jos juontajan korvat heiluvat tai nenä kasvaa puolimetriseksi.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ketjun kirjoittajia yhdistää suurinta osaa täydellinen myötätunnon puute Janitskinin uhreja kohtaan. Hävetkää!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Nimeä yksi uhri ja miten häntä rikottiin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Heiskanen, sanooko nimi Jessica Aro sinulle mitään. Ehkä sinunkn olisi syytä lukea muitakin lehtiä kuin MV:a.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #21

Oliko hänestä kerrottu joku vale? Annan vielä toisen vinkin: Ennen Aron tuomiosta kertomista perinteinen media oli kertonut Janitskin vanhoista tuomioista, jotka olivat ajallisesti yhtä vanhoja. Väännän sinulle vielä rautalangasta:

Perinteisen median mielestä

Laillista:
+ Kertoa Janitskin vanhoista tuomioista
Laitonta:
- Kertoa perinteisen median toimittajan vanhoista tuomioista

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #24

Kuten kirjoitin Janitskinin kannattajat eivät kykene asettumaan toisen asemaan. Kun jonkun elämä revitään auki MV:ssä tarkoittaa se myös kiusaaja- ja häirikkölauman saamista peräänsä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #26

Janitskin on saanut kiusaajalauman peräänsä, mutta he tulevat poliittisesti toiselta laidalta. Ja tämä maalitus on perinteisten medioiden ja vasemmistopoliitikkojen toimia. He kaivoivat Janitskinin vanhat tuomiot. Syyllistivät hän valheellisesti Rupla rahoitteiseksi, mistä ei ole löydetty todisteita ja väittivät MV:n julkaisevan vain valheita. Lienee selvä, että tämä herättää vastareaktion.

Edelleen, jos joku on herjannut, uhannut tai muuten toiminut väärin, niin teosta vastaa tekijä, ei Janitskin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Mistä lähtien poliiseja on kutsuttu kiusaajalaumaksi? Turun terroristikin sai poliisin peräänsä. Ja tuomion. Niin katsos oikeusvaltio toimii.

Erään semiälyllisenä tunnetun, kaunaretoriikkaa viljelevän nettikirjoittelijan kapeille harteille ovat hänen kannattajansa jo vuosia sovitelleet sananvapauden marttyyrin viittaa ilman mainittavampaa menestystä. Hän muuten maalitti erään toimittajan julkaisemalla Facebook-sivullaan muka vahingossa MV-sivuston valeuutisen, joka koski Turun puukotusta. Ironista kyllä, Mustamaalauksen Vimma onnistui hujauksessa heittämään sanavapauden marttyyrin viitan peräti kahden vihaamaansa "valtamediaa" edustavan oikean journalistin harteille.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #101

Tämän päivän oikeudenkäynnin referaatti kertoo, että ainakin syytökset Bäckmania kohtaan ovat erittäin hatarat, käytännössä keksityt ja "minusta tuntuu pahalta" pohjalta tehdyt. Lehdissä kerrotut asiat ovat selvästi valetta todellisuuden kanssa mm. Aro on aluksi pitänyt pronssipatsasta hyvänä vitsinä, mutta nyt se onkin loukkaus jne.

Säälittävää, samoin kuin Härkösen uhriutuminen vihaa aiheesta herättäneen jutun jälkeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #133
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #101

"Mistä lähtien poliiseja on kutsuttu kiusaajalaumaksi? "

Varmaan siitä lähtien, kun vihapuhepoliisiosasto perustettiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #153

Rautiaisella menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Näiden kiusaajien vihapuhe johti siihen että poliisin oli pakko puuttua asiaan. Meillä länsimaissa väkivallan monopoli on valtiolla, ja hyvä niin. Kiusaajalaumaksi voidaan kutsua niitä kirkuvia hompansseja, jotka hyökkäsivät toimittajan kimppuun kun Mestari maalitti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #154

Lamminpää,
Minä en nimittele poliisia kiusaajalaumaksi.
Joku toinen ilmeisesti teki niin, koska joku kolmas kysyi syytä siihen.
Tarjosin mahdollisen syyn.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #155

Mitä törkeämpää Putinin ohjaamaa nettihurjastelua sitä enemmän näitä puolestaselittäviä ideologeja.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Janitskinin tapaus on pelkkä poliittinen näytelmä, ei mitään muuta. YLE ja muut valtamediat saavat syöttää valeuutisia ja huijata kansalaisia aivan avoimesti lähes päivittäin, suoltamallaan virallisella propagandalla, eikä kukaan puutu siihen, vaikka todisteet näkee jokainen.

Demokratiamme, sananvapautemme ja oikeusvaltiomme on surkeassa tilassa, ministereinäkin on törkeän petoksen tehneitä sinisiä, eikä kukaan puutu mihinkään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Esittelisitkö vaikka Ylen viime viikon uutisannista yhden valeuutisen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yksi valeuutinen on Espanjaan viedyt siirtolaiset. Nämä afrikkalaiset saavat olla Espanjassa 1.5 kuukautta, mutta siihen YLE:n uutisointi päättyy vaikka hyvin tietävät että Suomessa ollaan kiinnostuneita mistä näitä siirtolaisia Suomeen tulee. Valeuutinen on se mitä jätetään kertomatta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #19

Kiitos Makkonen. Tämä selvitys on päiväni pelastus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #22

Hienoa, että päiväsi pelastui. Toki olisit itsekin pienellä etsimisellä löytänyt YLE:n valeuutiset, jos olisit halunnut etsiä niitä. Ehkä ideologia estää etsimästä tai näkemästä niitä, vaikka ne ovat silmiesi edessä päivittäin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

MV-lehti kertoi sen minkä YLE ja muu valtamedia jätti kertomatta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #28

Niin, valheet. MV-julkaisun nimi taitaa olla lyhenne sanoista Mielettömät Valheet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on hyvä blogi, sillä tästä näkee sen kuinka pieni on se porukka, joka ei pidä Suomea oikeusvaltiona, ja jotka eivät käsitä, että uhkailu, rasismi, ja muut sytrekohdat ovat rikoksia.

Ymmärrettävästi rasistien rakastama Janitski nyt sitten on heidän mielestään vääryydellä tuomiolla.

Muutama kommentoija ei kylläkään ole yllätys, ihan odotettavia itkuja.

Kärsikää, ja kärsikää lisää, olette pienen pieni vähemmistö, ja lisäksi lauotte naurettavia kommentteja.

Olkaa onnellisia pikku kuplassanne, ja uhriutukaa nyt yhdessä. :)

On se elämä synkkää, kun vielä Hakkarainenkin tänään on oikeudessa, sekin on varmaan väärin, sillä kyllähän tosimies saa väkisin pussata, eikö vaan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niin, Janitskinin syytä tietenkin sekin, että Hakkarainen on syytettynä Veera Ruohon pussaamisesta. Kumma, ettei sitä oltu liitetty noihin Janitskinin syytekohtiin.;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Janitski saa juuri mitä tilasi.

Teuvo selvisi sakoilla.

Alkoholisti öykkäri ja rasisti - Saa valita kumpi sopii kumpaan, tai osa jopa molempiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #27

Yritä nyt päättää, puhutaanko tässä blogissa Janitskinista, Hakkaraisesta vai sittenkin sananvapaudesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #29

Kaikki liittyy kaikkeen, ja kaikkien tapauksessa on samaa asiaa. Hakkarainen on tuomittu kirjoituksistaan jo enen tätä tapahtumaa, Janitskin sananvapautta nyt huutaa muutama hörhö.

Eli mitä mun sitten pitäisi sanoa, että Janitski on ihqu rasisisti ja Hakkarainen kans, ja kummatkaan ei ymmärrä sananvapaudesta mitään.

Mulla on sananvapaus puhua mistä mä tykkään, ja minä ymmärrän sananvapauden rajat, toisin kuin moni muu tässä blogissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

En minä sinun sananvapauttasi ole estämässä toisen ihmisen blogissa ja Uuden Suomen alustalla. Huvittaa vaan nämä sun puurot ja vellit sekaisin -kommenttisi. Niputat toisistaan riippumattomia ihmisiä sekaisin ja solvaat heitä alatyylisesti, niin kuin olisivat yksi ja sama persoona.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #43

Miten niin alatyylisesti?

Jos mä olenkin ottanut mallia heidän kirjoituksistaan, sehän on teidän mielestä sananvapautta?

Jotkut on tuomiolla, ja toiset ei, pitää ymmärtää asioita, eik uhriutua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #60

Kuka tässä on uhriutunut? Jos minua tarkoitat, niin olet väärässä. Minun kirjoitukseni ovat sivuillani luettavissa. Sinä teet olettamuksia ja niputat ihmisiä kategorioihin oman mielesi mukaan. Toivottavasti Suomen oikeuslaitos ei ole loppupeleissä yhtä sokea.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

Ei toki ole. Liian lieviä tuomioita se tosin jakelee. Halla-ahokin selvisi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskontorauhan rikkomisesta pelkillä päiväsakoilla. Kyllä sellaiset Halla-ahon tuloilla helposti pois makselee. Tällaisilla tuomioilla ei ole ennaltaehkäisevää vaikutusta. Toivottavasti Janitskin ja desantti Bäckmann saavat huomata, että Suomi ei ole Venäjä. Täällä journalismi ja propaganda ovat kaksi eri asiaa, eikä toimittajia saa vainota.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Jos haluat tietää, miksi kutsun kohudosenttia desantiksi, niin sitaaraanpa tässä sitten kohudosenttia itseään: "Huuskon sensuuripäätöksen mukaan Sofi Oksasen, Imbi Pajun ja Iivi Anna Masson kritisoiminen on Uuden Suomen sivuilla kiellettyä. Samalla Huusko poisti Sofi-kirjoituksestani sadat kertyneet eri ihmisten kriittiset ja muut kommentit. Viron apartheid-sortopolitiikan johtavat propagandistit ovat siis kriittisen keskustelun ulkopuolella, ainakin Uudessa Suomessa. Näin Huusko törkeällä tavalla rajoitti kaikkien suomalaisten perusoikeutta, vapautta ilmaista mielipiteitä. Niklas Herlin on asettanut itsensä Suomen perustuslain yläpuolelle, mitä en yhtään ihmettele."

Mää ihmettelen vallan kauhiast, sanoisi Hietanen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Alkoholisti öykkäri ja rasisti"

Eikös siellä ole joku tänään tuomiolla kun kutsui julkisuudessa erästä toimittajaa vanhaksi nistiksi. Ritala näyttää taas että hän sopisi hyvin käräjille vastaamaan sanoistaan jos oikeus olisi tasapuolinen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Makkosen (ja suosittelijoiden) kannattaisi ennen kommentointia tutustua mm. kunnianloukkaussäännöstöön. Poliitikko (julkisuuden henkilö) saa luvan suvaita aivan muunlaisia loukkauksia ja/tai halventavia lausumia kuin ei-julkisuuden henkilö.

Mitä tulee noihin aikaisempiin rikoksiin, estettä ei ole kertoa henkilön rikollisesta menneisyydestä ja tuomioista, jos sitä ei tehdä halventamistarkoituksessa.

Ihan yleisesti: alustan pitäjä on vastuussa kaikesta alustalla esitetystä, myös kommenteista. Näin esimerkiksi Uusi Suomi vastaa kirjoittajan kanssa kaikesta alustallaan julkaistusta.

Asioista voidaan kirjoittaa hyvin monella tavalla.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

"Ihan yleisesti: alustan pitäjä on vastuussa kaikesta alustalla esitetystä, myös kommenteista. Näin esimerkiksi Uusi Suomi vastaa kirjoittajan kanssa kaikesta alustallaan julkaistusta. "

Terhi Kiemungin Islam-kirjoitus julkaistiin tällä alustalla ensiksi ja hän pyysi valtakunnan syyttäjää tutkimaan kirjoituksen laillisuuden, joka myös tehtiin ja tuomio annettiin... Kiemungille. Eikö Uuden Suomen päätoimittaja olisi pitänyt vangita samalla MV-logiikalla, koska hän on antanut alustan Kiumungin kirjoitukselle?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Ei, alustan pitäjä poisti kirjoituksen. Ennakkosensuuria Suomessa ei ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #33

Tee rikosilmoitus, sillä se selviää, ei millään mutu-puheella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

"Vangita"? Kiemunki sai sakot, ketään ei vangittu.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #39

Janitskinia syytetään teksteistä, jotka on muiden ihmisten kirjoittamia. Ne ovat olleet joko facebook-liitännäisen kautta juttujen alapuolella tai sitten keskustelufoorumilla. Ensimmäistä ei pysty editoimaan, jos saa mm. Facebookista bannit, joita Janitskin ja muut ylläpitäjät ovat aktiivisesti saaneet. He eivät siis edes halutessaan olisi voineet poistaa yksittäisiä kommentteja. Ainoastaan poistaa koko liitännäisen sivuilta. Keskustelufoorumin moderointi olisi vaatinut sen jatkuvaa seuraamista tai viestien esihyväksyntää, joka on ennakkosensuuria. Jos nettilehtiä tekee 1 + muutama ihminen, niin miten ihmeessä heillä riittää aikaa jokaisen viestin tutkimiseen, että rikkooko mahdollisesti lakia?

Jos tuomio tullaan antamaan muiden kirjoituksista, niin saavutetaan niin järjetön päätös, joka käytännössä estää avoimen keskustelun. Se, että luot keskustelufoorumin (kestää 10min) voi tehdä sinusta jo rikollisen, jos et moderoi sitä. Sanotaan, että olet luonut 10 vuotta sitten keskustelufoorumin ja unohtanut sen aikoja sitten. Nyt siellä on vuosia keskustellut uusnatsit ja käyttäneet kovaa kieltä. Onko nyt sen foorumin luoja 10 min työn johdosta syyllinen tähän vihapuheeseen. Aivan järjetöntä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Alustan pitäjällä on vastuu. Ei ajan puute tai tekemisen paljous vastuuta poista, kai sinä nyt sen verran ymmärrät?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #44

Ei. Ihmiset vastaavat omista teoistaan ja sanoistaan. Se, että luot valkotaulun ei voi olla syy saada tuomiota vihapuheesta tai herjauksista. Pitäisikö tyhjien piirrustuspapereiden valmistaja tuomita kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jos niihin piirretään profeetan kuva?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Koetahan tutustua edes siihen lainsäädäntöön, jota kiihkeästi kommentoit.

Vertauksesi on älytön, samaa luokkaa kuin vaatimus Mora-puukon valmistajan vastuuseen vaatiminen puukolla tehdyistä tapoista.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #50

Onko viranomainen tai asianomainen pyytänyt viestien poistoa MV-lehdeltä ja se ei ole puuttunut asiaan tai/ja onko näistä viesteistä annettu lainvoimainen tuomio oikeudessa, joka toteaisi ne laittomiksi? Jos vastaus on ei, niin kyseessä on sananvapauden piiriin kuuluvista teksteistä, joiden vastuu on niiden kirjoittajilla. Ylläpitäjän vastuu koskee vain tilannetta, jossa viestien poistoa on pyydetty ja hän ei sitä tee. MV:n kohdalla näin ei ole käynyt. MV-lehdellä ei ole velvollisuutta toimia ennakkosensurina asioissa, joiden poistoa ei ole pyydetty tai tekstejä tuomittu poistettavaksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #63

Toistan ystävällisen kehotukseni tutustua asiaa koskevaan lainsäädäntöön. En koe tehtäväkseni korjata kommentoijien vääriä käsityksiä. Aika ei silloin riittäisi muuhun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkonen ei näemmä ymmärrä enää edes lukemaansa, surullista.

Kyse ei nyt ole jonkun nistiksi väittämisestä vaan uhkailusta ja vainoamisesta.

On surullista, kun ei ymmärrä edes syytteitä.

Tiedätkö Makkonen sinä levitätä juuri niitä valeuutisia, onnetonta MV-kuraa.

Onneksi kuulut pieneen vähemmistöön, jota ei kukaan ota tosissaan.

Lauoppa vielä jotain legendaarista, tähän päivään mahtuu vielä huumoria

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haasta oikeuteen Makkonen, se olisi hauskaa :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyse ei nyt ole jonkun nistiksi väittämisestä vaan uhkailusta ja vainoamisesta."

Vainoamiseksi voisi kutsua jatkuvasti halveksivia kirjoituksiasi Hakkaraisesta.

"Syyttäjän mukaan Bäckman käytti Arosta halventavia nimityksiä. Kyse on siitä, että Bäckman kyseenalaisti Aron ammattitaitoa toimittajana, kommentoi hänen ulkonäköään alentavasti ja jakoi hänestä halventavaa ja sisällöltään vääristeltyä aineistoa. Bäckman levitti eteenpäin myös tietoa Aron nuoruudessaan saamasta sakkotuomiosta."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251152-syyttaja-j...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Et sitten jaksanut tutustua lainsäädäntöön, mutta katsoit aiheeliseksi kommentoida?

Sinä ja suosittelijasi voitte olla ihan oikealla asialla, mutta hölmöyttänne annatte kaikki aseet vastustajillenne.

Tottakai Janitskinin jatkuva vangittuna pitäminen on huolestuttava asia. Rikokset eivät edes maksimirangaistuksiltaan ole erityisen vakavia. Paon vaara saattaa olla olemassa, mutta sen eliminoimiseen on muita keinoja.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Jos olisi tullut Suomeen eikä venkoillut mm Andorraan karaten, niin olisi varmaan saanut olla vapaalla jalalla oikeuden päätökseen asti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

Syyttäjän vaatimus tässä asiassa on alle kaksi vuotta vankeutta. Vasta yli kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan panna välittömästi täytäntöön.

Tämänkin vuoksi vangittuna pitäminen on mielestäni kohtuutonta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

En tutustunut tarkemmin kuin mitä on lainaus syyttäjän esittämänä. Tuo halveksiminen on täysin yleistä eikä siitä käräjille ole joutunut jos ei muslimeja ole halveksinut. Jos sinulla on virallinen mielipide milloin halveksiminen täyttää rikoksen tunnusmerkit niin varmaan sen julkituot tai sitten jatkat nälvimistäsi saivartelulla rikoslaista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

"Saivartelulla rikoslaista"...

Eivätköhän syyttäjän vaatimukset tässä asiassa, jota innokkaasti kommentoit, perustu rikoslakiin? Rikoslakiin ne myös kaatuvat jos kaatuvat. Sen takia olisi hyvä tietää hieman siitä rikoslaista, kun kommentoi.

Halventamistarkoitus ratkaistaan aina tapauskohtaisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hakkarainen on osa persujen sirkusta missä järjestetään kohuja jotta päästäisiin otsikoihin. Alkoholiongelmastaan hän puhuu itse mm puolustuksessaan. PS puolue on hyväksikäyttänyt sitä tapaa millä Hakkaraisen alkoholiongelma ilmenee eli erilaisia toikkarointeja. Tämä että toikkaroivia opetetaan paapomaan on siis PS ideologian ja päämäärien mukaista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Miten persut liittyvät mitenkään tähän Janitskinin juttuun?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Persut kyllä liittyvät MVlehteen ihan sen alkumetreiltä lähtien.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #54

Minä kysyin sinulta. Sinä ja ritala sekoitatte Hakkaraisen ja persut tähän keissiin ja käsittääkseni kummallakaan ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

No mutta Ritva-hyvä, Makkonenhan Hakkaraisen tähän toi. Meinasi jotain että Jessikka Aron nistiksi kutsuminen vastaa Hakkaraisen listiksi kutsumista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #89

No mutta Sini-hyvä, et sitten lukenut, mitä ritala kirjoitti. Hän se liitti Hakkaraisen tähän juttuun. http://sarilaine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257048-n...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #54

Olit näemmä muuttanut kommenttiasi, mutta laittaisitko vähän linkkiä miten persut liittyvät nyt tähän käsiteltävään asiaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Sulla se on iso murhe kuka mitenkin kommentoi? :)

Vahtija vai vartija?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #57

Eikö tämän kommenttipalstan tarkoitus ole kommentoida?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #59

Niinhän mä teenkin, mutta ohjeita tulee sulta enemmän kuin kommentointia :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #67

Ehkäpä viesti menee lopultakin perille, ettei Ilja Janitskin ole vastuussa Teuvo Hakkaraisen toimista, vaan niistä vastaa Hakkarainen ihan itse.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Kai tämän nyt on jokainen tajunnut? Mutta persut liittyvät tähän asiaan sitten, että se oli persujen puheenjohtaja joka eräänkin toimittajan tässä maalitti julkaisemalla MV-sivuston valeuutisen Facebook-sivullaan muka vahingossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos mä olen ottanut Janitskilta ja Hakkaraiselta mallia kirjoituksiin, sehän on sananvapautta Makkosen mielestä ja väärin tuomittu :)

Voi Makkosen logiikkaa :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinua taisi alkaa nyt huolestuttamaan, että solvaat ja niputat ihmisiä yhteen.

Onko Janitskin vastuussa Bäckmanin puheista?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tällaista blogia en todellakaan lue, mutta kommentoin , että näinä päivinä rukoilen paljon, en ainoastaan sitä, että Venäjä lakkaisi tappamasta vähemmistökieliä, vaan myös, että Suomen syöpäläiset ja yhteiskunnan tuhoajat MV-heput saisivat mahdollisimman kovan tuomion. Jumala on suuri armossa sanotaan, mutta joskus usko on koetuksella... ...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Rukoile samalla, että se ruplasalkku viimeinkin löytyisi...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Here on Earth you get the law, in Heaven they distribute justice".

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Tässä on havainnollistava sarjakuva, kun tekstipohjainen argumentointi ei tunnu uppoavan: https://imgs.xkcd.com/comics/free_speech_2x.png

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ihan hauska. En tosin usko että MV-julkaisun fanit osaavat tuotakaan lukea. Siinähän on ulkomaan kieltäkin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tuonpuoleisessa on epäilemättä suurempi tuomio luvassa.
Siis todellako ainoastaan alle 2 vuotta vankeutta?
https://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/segodnya_nac...

No parempi sekin kuin ei mitään.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

On todella ilahduttavaa, että tästä löytyy haussa ihan ensinnä kunnon uutinen YLELTÄ, venäjäksi!:
https://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/segodnya_nac...

100 pistettä Ylelle asiallisesta uutisoinnista jälleen, ei muuta voi sanoa. Ihana Suomi.

Eikä siis mitään valhepropagandaa...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Mitä tästä episodista opimme? Suomessa ei kannata ryhtyä trollaamaan! Kannattaa nyt uskoa, että suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin kulmakiviä on rehellisyys. Kun alkaa levittää valheille perustuvaa propagandaa, siitä joutuu vastuuseen. Myöhään valitettavasti, mutta kuitenkin. Tämä oikeudenkäynti on nyt erittäin merkittävä Suomen uskottavan puolustuksen kannalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

MInusta olisi hienoa nähdä näitä Janitskin kannattajia osoittamassa mieltä hänen puolestaan, toisaalta niin pitkälle ei taida kukaan täällä kehdata mennä.

Kunhan saa netissä uhriutua, vaikka ei itse ymmärrä syytteestä ja sananvapaudesta mitään, niin se taitaa muutamalle riittää.

Jos tuo pelkuri-Janitski olis pysynyt Suomessa, eikä paennut ulkomaille, hän olisi jo vapaalla jalalla ja homma olisi ollut jo aika päivää ohi.

Eihän tuosta tuskin tule muuta kuin sakkoa ja ehdolista, mutta, kun on kurapöksy, eikä vastaa teoistaan, niin sitten pysyy vangittuna.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinä se jaksat näitä alatyylisiä solvauksia jaella ihmisestä, ennen kuin edes tuomiota on julistettu. Meillä oli Oulussa vanha sananlasku: "Se on ite, joka toista haukkuu.", vai pidätkö enemmän siitä, kun tuomari huutaa ennen oikeudenkäyntiä: "Tuokaa syyllinen sisään!"?

Aulis Saarijärvi

Tuntuu ylläpidon joustavan ja suosivan ritaloita loputtomasti. Sitten asiaan pureutuva kriittinen komentti on liikaa. Järkevästi aloitettu ketjuhan voidaan aina tuhota säkättämisen inittämisellä, vailla mitään järkeä. Toki se saattaa olla strategia lehden kannalta tiettyyn rajaan saaka.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #78

Näin on ja turha näihin on tietenkään edes puuttua. Toivotaan nyt kuitenkin, että Janitskin saisi puolueettoman oikeudenkäynnin, koska sen hän on tottavie ansainnut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79

Suomessa on riippumaton oikeuslaitos, kaikki saavat ansaitsemansa tuomion.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79

Ja minähän sanoin, että korkeintaan sakkoa ja ehdollista, minäkö en nyt sitten saa edes arvioida tuomiota?

Omituista höpötystä

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84

Se on kyllä oikeusmurha jos Janitskin ja desantti Bäckmann sakoilla selviävät.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #79

Kannattaa käydä vierailuilla siellä kuuluisalla MV-sivustolla, niin silloin voit oppia jotain sanasta ''alatyylinen''

Janitskikaan ei sitä vielä ehkä ymmärrä, mutta pikkuhiljaa se voi oppi mennä oikeudess perille.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #85

Muistatkos kun vertasit persuja erääseen eläinlaumaan? Sitten sulla on pokkaa väittää että ymmärrät kyllä mitä saa kirjoittaa ja mitä ei. Sun onneksi joku poisti sen koko sun kommentin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kerroppa mikä tuossa edellisessä oli alatyylinen?

Nyt kiinnostaa ja kovasti

Lisäys.

Siis onko kurapöksy ja pelkuri alatyylinen?

Kylläpä sitä nyt sitten ollaa herkillä, siinä ei ole mitään alatyylistä, taitaa vaan sattua, kun osuu. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #82

Luultavasti Janitskin piupaut veisaa siitä, mitä mieltä sinä hänestä olet. Hän itse tietää mitä on tehnyt tai tekemättä jättänyt. Mielenkiintoista aikanaan nähdä, mitä mieltä oikeus tästä sananvapaudesta on. Voiko Janitskiniä syyttää Bäckmanin sanomisista, kuten logiikallasi Teuvo Hakkaraisen teot suhteessa Ilja Janitskiniin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #100

Eihän mun mielipiteellä olekaan mitään väliä, eikä tämän palstan kirjoittajien mielipieteillä ole yhdelläkään mitään väliä.

Kivaa viihdettä, ja ainakin olen monta kertaa päässyt monien ihon alle, eli taitaa sittenkin munkin kirjoituksilla olla jotain väliä.

Se koira jne.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #115

Se on selvä, ettei tuomioita täällä jaella, mutta mielenkiintoinen oli tuo Bäckmanin haastattelu. Joko ehdit katsoa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #117

Nyt ei ehdi, jalkapallo on tärkeempää :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #119

Tämä on kans hyvä. Katso sitten kun ehdit jalkapallon jälkeen:) https://www.youtube.com/watch?v=Y_63OcMOKns

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

"En ole samaa mieltä mistään mitä sanot, mutta puolustan täysin oikeuttasi ilmaista sanomasi."
- Voltaire (1694 – 1778) -

Aulis Saarijärvi

"En hyväksy mielipidettänne, mutta tulen kuolemaani saakka puolustamaan teidän oikeuttanne ilmaista se."
Tätä luullaan usein Voltairen sanomaksi, mutta todellisuudessa se on peräisin Evelyn Beatrice Hallilta vuodelta 1906.

PS
https://fi.wikiquote.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

Kiitos Aulis Saarijärvi oikaisusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikkea sitä Jean-Marien suuhun pistetään.

Aulis Saarijärvi

Voltaire, oikealta nimeltään François-Marie Arouet (21. marraskuuta 1694 Pariisi – 30. toukokuuta 1778 Pariisi), oli ranskalainen kirjailija ja valistusfilosofi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

Ihan kiva, että huomasit ja oikaisit, mutta oikaisitko sen, ettei tämä kyseinen henkilö noin sanonut koskaan? Arvasin nimittäin, että joku korjaa tuon nimen, mutta jättää korjaamatta itse virheellisen lainauksen.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #103

Näinhin "Väärien käsityksien sanakirjoihin ja Väärän ihmisen sanonnat kokoelmat" kaikki taitaa epäillä Voltiaren näin sanoneen. Tämän Hull'in tiedetään sen kirjoittaneenkin käsikirjoitukseen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #102

"Voltaire tunnetaan terävästä älystään ja filosofisista kirjoituksistaan. Monien muiden valistusajattelijoiden tavoin hän oli liberaali, kannatti vapaakauppaa, ihmisoikeuksia, mielipiteen- ja uskonvapautta, sekä oikeutta puolueettomaan oikeudenkäyntiin. Hän oli yhteiskunnallisten uudistusten suorasukainen kannattaja ja Bourbonien ancien régimen vastustaja Ranskan tiukoista sensuurilaeista ja kovista rangaistuksista huolimatta." https://fi.wikipedia.org/wiki/Voltaire

Sopiiko tähän päivään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #106

Kyllä, mutta ei Janitskiniin eikä desantti Bäckmanniin. Heidän vainoamiinsa oikeisiin toimittajiin kuitenkin.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Se on kuin aikoinaan neukun uutistoimisto ei sekään koskaan valehdellut, kansalaiset oli valmiitä unohtamaan sen uutistoituksen kun tilaisuus tuli!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voltairen sanomaa on aivan turha ottaa esille Janetskin ja MV:n tapauksessa. Nyt käytävässä oikeudenkäynnissä ei ole kysymys sananvapaudesta vaan aivan muusta joka ilmenee syytteet lukemalla. Toivon huomattavan kovia rankaistuksia jotta Suomessa säilyisi ymmärrys, että sananvapauteen kuuluu AINA myös vastuu sanomisistaan.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kuinkas luin uutisesta, että kolmoismurhaaja sai odotella vapaalla jalalla tuomiotaan, tämä Janitskinin on tuonut totuutta esille, tai antanut palstatilaa ei tappanut ketään, hänet pidetään posessa, niinhän itä naapurissakin on joskus käynyt!
Näillä palstoilla on paljon enemmän palturia ilmassa, mutta kun se on hallinnon mieleistä paskapuhetta, sitä saa jatkaa!

Jos katsoo vaikka suojeltua kok puoluetta, siellä on aika paljon moneen kertaan tuomittuja, esim eräs joka pääsi pormestariksi, kaakattajat oli hiljaa!
Halla-ahoa jopa presidentti muisti, kun ei ole julkisesti esittänyt jatkuvaa katumista todenpuhumisista? Minä olen esittänyt, eikö presidentinkin olisi aika katua, mitä hän mooseksen kanssa tekivä!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Näitä sananvapauskeskusteluja vauhdittaisi suunnattomasti, jos kaikki osalliset vaivautuisivat selvittämään itselleen, mitä sananvapaus tarkoittaa.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

"Kyllähän se rikoskin löydetään, kun on ensin saatu syyllinen kiinni"

-- J. Stalin

"Ampukaa nämä raivotautiset koirat. Kuolema tälle sakille, joka kätkee hurjat hampaansa ja kotkankyntensä kansalta! Alas tuo korppikotka Trotski, jonka suusta verinen myrkky valuu, mädättäen marxismin suuret ihanteet! Alas nämä alhaiset eläimet! Lopettakaamme iäksi nämä kurjat kettujen ja sikojen sekasikiöt, nämä haisevat ruumiit! Tuhotaan kapitalismin hullut koirat, jotka haluavat repiä kappaleiksi uuden neuvostovaltiomme kukat! Työntäkäämme se eläimellinen viha, jota he kantavat johtajiamme kohtaan, takaisin heidän kurkkuihinsa!"

-- A. Vyšinski

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vähän MV-julkaisun tyyliä kyllä tuossa, täytyy myöntää. Ilmankos desantti Bäckmann unohti että hups hän onkin nyt Suomessa, ei täällä saa vainota toimittajia niin kuin Venäjällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun tekis niin mieli kertoa, kuka on ostanut minulta paljon kirjoja ja mistä aiheesta.

Mutta ei voi, kun asiakastiedot ovat salaisia. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ritala, etsin epätoivoisesti Erich Maria Remarque'n teoksia "Musta obeliski" ja "Kolme toverusta".

Onks tietoo?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #122

Voi olla vaikea saada Kiinaan asti toimitus...Kiitos joka tapauksessa, täytyy tilata, kun tulen Suomeen kesällä.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #123

Saathan sinä ne Kiinassa alkukielellä tai Suomesta DHL:n kautta muutama kymppi kuluja päälle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #124

En löytänyt Shanghain kirjakaupoista saksaksi enkä englanniksi. DHL:llä nuo pitää tilata, muuten eivät tule perille, kun osoite ei tule kiinaksi pakettiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #123

Just lähetin Ranskaan noista toisen, ei oo halpaa postittaminen :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Edelleen yllättävän moni on ihan ihmeissään siitä, että julkaisutoimintaan liittyy myös lakeja. Lain rikkominen ei tunnu häiritsevän näitä tyyppejä pätkän vertaa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Puhutko nyt YLEn polittisesta toimituksesta? Muistelemme tänään oikeuden todistajana ollutta henkilöä, joka tuhosi tietokoneen kotonaan levitettyään salaista ja laittomasti hankittua tietoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En tietenkään. Puhun ihan näistä ketkuista itsestään. Venäjän valtion virallisesta edustajasta, likaisesta julkaisusta jossa tehtiin 150 nöyryyttävää kirjoitusta Jessikka Arosta jotta hän murtuisi ja lakkaisi tekemästä työtään.

En tiedä miten kovaa kellojen pitäisi soida että kaikkein eniten epärehdille manipulaatiolle alttiit kommentaattorit alkavat heräillä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #137

Tai juuri toisinpäin Aro loi uran taistelullaan trolleja ja vaihtoehtomedioita vastaan.
Kellot soisivat oitis jos jostain löytyisi toisenlaista faktaa ts. todistettaisiin nyt ainakin syy ja seuraus - suhde törkeiden kunnianloukkausten aiheuttaman työkyvyn menettämisen välillä. Paras odottaa oikeuden päätöstä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olisi antaneet sen mvlehden olla niin eiköhän se olisi aika marginaalijulkaisuksi jäänyt.

Kun alettiin kaveria estämään, jahtaamaan jne. sai sivusto vain hyvin nostetta.
On typerä liike medialta ja mv-lehden vastustajilta lähteä kampanjoimaan ja yrittämään sulkea lehteä, siitä se suosi vaan nousee.
Luulen että jahtaaminen jne. vain sai aikaan myös sen että lehden tekijät ns. fokusoituivat entistä tiukemmin niihin joiden kokivat vainoavan, ja oravanpyörä on ollut valmis....

Kyllä mailmaan melua, mölyä ja tarinaa mahtuu, on ollut hymyjä, seiskalehtiä ja kääk-juoruja ennenkin…

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin. Miksei samantien jättäisi kaikki rikokset huomioimatta?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No mihin se johtaa että huomioidaan pitämällä sivustosta metakkaa, vastustetaan, saadaan itkupotkuraivareja ja entäs jos vaikka saadaan lopulta lakkautettua ?

Suosio kasvaa ja uusi nousee entisen tuhkasta...

Kun siellä seassa on sitten vielä paikkaansa pitäviäkin juttuja niin suosio ei romahdakaan sillä että kaikki siellä oleva leimataan valheeksi.

Tottakai rikokset pitää tuomita, mutta luulen että aika paljon pahempaa jää tuomitsematta, tutkimatta ja paljastumatta jos jonkun verkkojulkaisun ympärille panostetaan vähäisiä tutkijoiden ja oikeudenpalvelijoiden resursseja kohtuuttomasti

Luin jostain että tämän oikeudenkäynnin jälkeen on uutta tulossa ns.mielensäpahoittajien tekemien rikosilmoitusten muodossa

Wow, onpa taas tärkeä tehtävä oikeudenpalvelijoilla kun aletaan niitä käsitellä

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #144

Suosio? Ainakin sivustokäynnit ovat olleet rajussa laskussa.

En ole edes ajatellut että rikoksiin pitäisi suhtautua suopeasti jotta rikoksentekijät eivät saisi huomiota.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #145

Olen sitä mieltä että kärpäsestä on tehty härkänen

Ole sinä toista mieltä

Sananvapaus sallii molemmat mielipiteet

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kyllä tämä Janitskinin saama etukäteisjulkisuus ja median asenne tulee ottaa huomioon tuomiota päätettäessä, - Janitskinin hyväksi. -Myös lain tulkinnalla on merkitystä, laki ei yksinään päätä. Laki on esim. Tanskassa aika yhteneväinen Suomen lakien kanssa, mutta lain tulkinta sananvapaudesta on huomattavasti väljempi ja suvaitsevampi. Sananvapaudella on todellakin suuri yhteiskunnallinen merkitys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä sananvapaudella on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Siksi yhteiskunnan on estettävä rikollinen viestintä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Se tuskin onnistuu, internet on liian suuri ja laaja alusta hallittavaksi pakkokeinoin

Toki, voisi sen sammuttaa tai Kiinan tapaan sallia pääsyn vain valtion sallimiin sivuihin

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Selvästi lakia tuntevan asiantuntijan kommentti.

Huhhei!

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ei tarvitse olla lehmä tietääkseen milloin maito on hapanta

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #151

Näinhän se Seppo Heikinheimo taisi perustella sitä miksi hän voi haukkua pystyyn kenen tahansa säveltäjän teoksen tai esiintyjän tulkinnan, vaikka ei itse säveltänyt mitään eikä laulanut eikä kai soittanutkaan. Mutta mitä sananvapauden rajoittamiseen tulee, niin sitä on yrittänyt kohudosentti itse jo kauan. Jostain syystä Janitskinin kaltaisen monitaparikollisen puolustelu saa monet liikeelle, samoin ihmeen monien mielestä on ihan okei, että Bäckman tekee Suomelle enemmän vahinkoa kuin Päivi Räsänen kirkolle.

Minusta on vääryys, jos kunnianloukkauksesta ja yrityksestä rajoittaa sananvapautta selviää päiväsakoilla. Tällaisista rikoksista jaellaan Suomessa liian pieniä tuomioita, kuten raiskauksistakin.

Yritys rajoittaa sananvapautta ei ole Bäckmanin toimintaa seuranneille mitään uutta. Kun Sofi Oksanen ja Imbi Paju julkaisivat kirjansa Kaiken takana oli pelko, Julkistamistilaisuudessa Sanomatalossa Helsingin ydinkeskustassa oli yleisöä noin 300 henkeä. Kirjan julkistamistilaisuuden aikana järjestettiin myös pienimuotoiset mielenilmaukset ja vastamielenilmaukset. Johan Bäckmanin Suomen Antifasistisen Komitean mielenilmaus sai taakseen viisitoista henkeä. Apua kohudosentti ja pienen suomalaisen äärijärjestön Suomen antifasistisen komitean Safkan johtaja Bäckman sai Venäjältä. Pahamaineiset Nashi-nuoret kertoivat tulevansa Suomeen osoittamaan mieltään kirjan julkistamisen takia. Nashit on eräänlainen Putin-nuorten järjestö, joka saa rahoitusta ja tukea Kremlistä. Vastapalveluksena Nashit puolustavat kritiikittömästi Kremlin politiikkaa, oli se minkälaista tahansa. Heidän mielestään kirjassa oli unohdettu venäläinen näkökulma kokonaan, koska kirjaan ei oltu huolittu mukaan yhtäkään venäläistä historioitsijaa. Sanomatalon edessä pidettiin vastamielenosoitus, jossa oli kourallinen väkeä.

http://www.sofioksanen.fi/tuhansien-aatteiden-maa/

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

IS:n Kommentti:
"Turku osaa, Helsinki ei – Helsingin käräjäoikeuden sekoilu jatkui jo toista päivää.

Helsingin käräjäoikeus ei MV-lehden jutussa kunnioita täysmääräisesti oikeudenkäynnin julkisuusperiaatetta, kirjoittaa Ilta-Sanomien rikostoimituksen tuottaja Rami Mäkinen....."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005719790.html

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

YLE OMA POLIITIKKOJEMME VALVOMA TOTUUSVIRASTOMME

KALLE ISOKALLIO ILTALEHDESSÄ :
VALEUUTISIA VEROVAROIN

"...Koomisen käänteen asia saa kun kuulee televisiosta, että verovaroin ylläpidetyn mediatalon kokoa ja lihavaa budjettia puolustellaan sillä, että se takaa sananvapauden. Puolustajilta on varmaan jäänyt huomaamatta, että kyseinen mediatalo ei oikeasti ole yhtiö, vaan parlamentin alainen, verovaroin pyöritetty valtion tiedotusvirasto.

Lisäksi sen ohjelmia ja ennen kaikkea uutisointia valvovat politrukit, jotka valitaan tehtävään poliittisilla sopimuksilla. Keksiikö joku, voisiko vielä jollain muulla tavalla asettaa sananvapauden enemmän kyseenalaiseksi kuin sillä, että ”sananvapautta” valvovat eri puolueiden politrukit.

Edes Venäjällä suurin mediatoimija ei Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ole niin tiukassa poliittisessa valvonnassa, kuin millä Suomen suurinta mediataloa valvotaan...."

https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2018/0...

Toimituksen poiminnat